Αποστολή

Ο Ρ/Σ Ι. Π. Μεσολογγίου, κοινωνικό και πολιτισμικό όργανο του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» έχει θέσει στην σημερινή εποχή πολύ υψηλούς στόχους κατέχωντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τόσο των Μεσολογγιτών όσο και των κατοίκων των περιοχών που η εμβέλειά του καλύπτει.

Με πολύ κόπο και μεράκι έχουμε φθάσει σήμερα όλοι να μιλούν για ένα σταθμό αναγνωρίσιμο, ένα σταθμό σταθερής και απαρέγκλιτης ποιότητος, που κάνει την διαφορά στην ομογενοποίηση που επιχειρείται – και σε ένα μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί – στην εικόνα τών σημερινών «απρόσωπων» σταθμών. Όπως θα διαπιστώσετε και από την αναλυτική έκθεση του προγράμματός μας, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβόλου ποιότητος ακούσματα, όσο κι αν αυτά αποτελούν το κυρίαρχο menu τής σημερινής θλιβερής κατάστασης, που μαστίζει μουσικά την ελληνική κοινωνία.

Σε αντίθεση, υπάρχουν ουκ ολίγες προσεγμένες εκπομπές για όλες τις ηλικίες και για πολλά και βασικά θέματα που τις απασχολούν. Το πρόγραμμά μας είναι διαρθρωμένο σε ζώνες, δίνοντας βάση στην σωστή ώρα και στον κατάλληλο τρόπο που ο ακροατής θα δεχθεί το μήνυμα.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Ραδιοφώνου», στον οποίον υπάγεται και από τον οποίον διευθύνεται ο Ρ/Σ, είναι κοινωφελές Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Συνεπώς ο Ρ/Σ είναι ο μοναδικός σταθμός τής Δυτικής Ελλάδος (ίσως και ολόκληρης της χώρας) με κοινωνικό χαρακτήρα, που επενδύει στο κοινό καλό ό,τι εισπράττει. Στο παρελθόν δε, σε καιρούς οικονομικά ανθηρούς, πολλοί νέοι τής περιοχής μας σπούδασαν με υποτροφίες που χορηγούσε σ’ αυτούς ο Σταθμός μας.

Τούτη την στιγμή ο Ρ/Σ έχει δείξει πολλάκις το κοινωνικό του πρόσωπο, βοηθώντας αρκετούς συνανθρώπους μας αλλά και φορείς τής πόλης. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η κατασκευή νέων studios, η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αλλά και η δημιουργία αίθουσας θερινού κινηματογράφου. Με όλα αυτά και με τις δραστηριότητες που προγραμματίζουμε, φιλοδοξούμε ο Ρ/Σ να αποτελέσει τον Σταθμό-ορόσημο του πολιτισμού δια μέσου τών Ερτζιανών.